BG | EN
Search
Close this search box.

Асоциация “Прозрачност без граници” организира хибридното събитие „Подобряване на прозрачността чрез колективни действия“ в партньорство с Базелския институт за управление, AmCham България, Българо-швейцарската търговска камара и Министерство на финансите на Република България.

Като част от третия панел „Частният сектор като двигател на колективни действия“,  г-н Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници“ говори за подобряване на бизнес климата и привличането на инвестиции в България, какви инструменти и практики могат да бъдат приложени и какви са начините, по които правителството на България би могло да стимулира бизнеса да засили вътрешния си контрол, за да смекчи рисковете от корупция.

Очакваните позитиви за бизнеса са свързани с покриване на императивни законови изисквания, намаляване на риска от финансови загуби и санкции, оптимизация на вътрешните управленски процеси, създаване на конкурентни предимства, чрез съвместимост с правилата на глобалния бизнес. Въвеждането на стандарти за бизнес интегритет ще позиционира и образа на съответните компании като обществено отговорни.

Панелистите министър Асен Василев, главният изпълнителен директор на Американската търговска камара Иван Михайлов, председателят на Българо-швейцарската търговска камара Бони Бонев и мениджърът на „Новартис България“ Андрия Томович дискутираха върху усилията на страната ни да засили интегритета, прозрачността, отговорността и отвореното управление чрез колективни действия и активното участие на бизнеса.

Събитието е организирано като част от дългогодишните усилия на Асоциация “Прозрачност без граници” да въведе стандарти за бизнес интегритет и да подобри културата за добро управление в България. Повече информация относно нашата работа може да следите на нашия уебсайт Интегритет в бизнеса.