BG | EN
Search
Close this search box.

Екип

Екипът на Асоциация „Прозрачност без граници“ полага усилия и влага страст в работата си с гражданите, организациите и институциите за укрепването на частния и публичния сектор в България.

Ние имаме богат опит в сфери като: въвеждането на международно признати и утвърдени стандарти в областите на развитие на гражданското общество и повишаване на антикорупционния капацитет на публичните институции, проекти и инициативи за усъвършенстване работата на съдебната система и администрацията на местно и национално ниво и бизнеса.

Екипът споделя ценностите и визията на нашата общност и работи индивидуално с всяка компания за създаване на по-добри условия за работа на бизнеса в секторите на икономиката, енергетиката и здравеопазването в България. Ние оказваме подкрепа за компании, които въвеждат стандарти за почтеност, прозрачност и бизнес интегритет и сме в процес на изграждане на инструменти за самооценка в контекста на корпоративната отговорност.

Доц. Огнян Минчев е учредител и председател на Управителния съвет на Асоциация „Прозрачност без граници“. Специализира „Политически науки и международни отношения“ във Вашингтон, Лос Анджелис, Москва, Португалия. Преподава Теория на международните отношения в катедра „Политология“ в Софийския университет, а от 1999 г. до 2008 г. е неин ръководител.

Петьо Славов е член на Управителния съвет на Асоциация „Прозрачност без граници“. Г-н Славов е адвокат в Софийската адвокатска колегия и заместник – председател на Комисия по защита на конкуренцията в периода 1998-2003. Специализирал е в сферата на административното правосъдие, занимава се основно с конкурентно право и обществени поръчки.

Калин Славов е изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници“ от 2011 г. досега. Г-н Славов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски”. Завършил е и магистратури по бизнес администрация и международно и европейско право в същия университет.

Михаела Райкова е част от екипа на Асоциация „Прозрачност без граници“ от 2012 г. като проектен и финансов мениджър.Михаела има магистърска степен по „Управление на интелектуалната собственост“ и бакалавърска степен по „Управление на масмедиите“ от Университетът за национално и световно стопанство (УНСС).

д-р Ваня Кашукеева – Нушева е водещ изследовател в Асоциация „Прозрачност без граници“ от 2003 година до сега. Ваня е д-р по политология и хоноруван преподавател в СУ в катедра „Публична администрация по „Избирателни системи и изборна администрация“ и в катедра „Политология“ по „Лобизъм и групи за натиск“ и „Неправителствени организации и добро управление“.

Александра Константинова стана част от екипа на Асоциация „Прозрачност без граници“ през 2020 г. като advocacy officer.Александра има магистърска степен по „Финанси“ от Нов български университет и бакалавърска степен по „Философия“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Мария Павлова се присъедини към екипа на Асоциация „Прозрачност без граници“ през 2014 като координатор. Мария има балакавърска степен по „Масови комуникации“ от Нов български университет и завършва магистърска програма „Управление на проекти по фондове и програми на Европейския съюз“ в същото учебно заведение.